A gyorséttermek előnyei, hátrányai

Harap6

Harap6

12 furcsa mekis kaja a világból

2017. június 05. - Harap6

Románia - Zöldségleves, gombaleves

leves.png

Spanyolország - Gazpacho

A spanyoloknál a kedvelt levest, gazpachót is rendelhetsz a gyorsétteremben.

 

Franciaország - Croque McDo

A francia melegszendvics mekis megfelelője. Az emeletes, duplahúsos, fullextrás szendvicsek mellett jelentéktelennek tűnhet a sajtos, sonkás szendvics, ám a franciák mégis imádják. Nálunk ehhez hasonló a gyorsétterem reggeli sonkás toastja.

 

Olaszország - McLobster

Kanadában időről időre felbukkan a gyorsétterem étlapján néhány homárhússal készült étel, azonban a magas ára miatt sosem marad tartósan a rendelhető burgerek között. A fenti fotót viszont Olaszországban készítették, úgy tűnik, ott sem ismeretlen a homáros szendvics.

 

Mexikó - McMollet

Mexikóban nagyban inspirálják a hazai ízek a gyorsétterem kínálatát, a fenti képen például egy tradicionális, mexikói reggeli mekis változatát láthatjuk: sült bab, sajt és salsa kerül a zsemlebucira.

 

Fülöp-szigetek - McSpaghetti

Érdekes, de a paradicsomos spagetti nem az olaszoknál lett felkapott mekis kaja, hanem a Fülöp-szigeteken.

 

Arab országok - McArabia

Az arab országokban a megszokott burgerek mellett McArabiát is lehet rendelni, amely egyfajta pita zöldségekkel, tejfölös öntettel, csirkével és sok fűszerrel.

 

India - McSpicy Paneer

Indiában egyáltalán nem használnak marhahúst a szendvicseknél, csak csirkével dolgoznak, illetve sajttal. Az itt található McDonald'soknak a legnagyobb a Földön a vega kínálata, és itt nyílt meg a lánc első, teljesen vegetáriánus étterme is.

 

 

Malajzia - McPorridge (Bubur Ayam)

A Bubur Ayam egy tradicionális indonéz fűszeres zabkása, zöldhagymával, chilivel, és jó fűszeres csirkével. Ennek a mekis változata a McPorridge.

 

Kína - Furcsa piték

Világszerte különböző piték kerülnek az éttermekbe, nálunk például leginkább az almással lehet találkozni, de szezonálisan kapható néhány limitált változata is. Azonban Kínában egészen extrém pitéket is forgalmaznak, az egyiket például fekete tésztából készítik, de a tölteléke sem semmi: fekete málnából készült krémmel van tele.

 

Szingapúr - Rizsburger

Időről időre felbukkan valamelyik ázsiai országban a rizsből készült burger a McDonald's kínálatában, ahol a rizs magát a bucit helyettesíti.

 

Japán - McChocopotato

Sült krumpli kétféle csokival. Furán hangzik? Japánban kapható, és szeretik is az emberek.

A bejegyzés trackback címe:

https://harap6.blog.hu/api/trackback/id/tr712565879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kövér Levi 2017.06.06. 18:35:38

Itt Magyarországon lehetne McPirospaprikás-pörkölt, vagy McHunicum :)

Boros Kitti 2017.06.07. 00:41:17

vega mcdonalds?? wow :D pitét mondjuk nem ennék kínába :D

Hollós Endre 2017.06.07. 21:59:25

Mindig belemartogatom a sultkrumplit a csoki fagyiba, szoval nem bannam, ha Magyarorszagon is bevezetnek a sultkrumplit csoki ontettel

Hollós Endre 2017.06.07. 22:00:27

@Kövér Levi: Ez jooo en tamogatom az otleted!
süti beállítások módosítása