Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de én nagyon szeretem KFC-ben a húsos ételeket. Imádom a különleges, enyhén csípős, ropogós panírját. Eddig abban a tudatban éltem, hogy ez házilag elkészíthetetlen, mivel nagyon speciális és biztosan titkos a receptje... Ha esetleg rajtam kívül más is ebben a tudatban élt, pedig szívesen elkészítené , akkor itt van a remek alkalom, mert ma elhoztuk nektek a receptjét! A Kentucky stílusú csirkeszárnyak egy klasszikus amerikai mártogatós szósszal az igazi, aminek a neve ranch szósz. Természetesen ennek a receptjét is elhoztuk, így könnyedén elkészíthetitek ezt is .
Hozzávalók:
(kb. 10db egész csirkeszárnyhoz)
A csirkéhez:
- 4 ek liszt
- 400 ml víz
- 60 gr kukoricapehely
- 200 g kukoricaliszt
- 2 mk só
- 1 mk cayenne bors
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1 mk bors
- 1 mk sütőpor
- olaj
A ranch szószhoz:
- 2 dl tej
- 1/2 citrom leve
- 1/2 csokor snidling
- 1/2 csokor petrezselyem
- 2 ek házi majonéz
- 1/2 tk fokhagyma granulátum
- 1 tk mustár
- só
- bors
Először elkészítjük a tempurát, ehhez csomómentesre keverjük vizet és a lisztet. A kukoricapelyhet egy mozsárban durvára zúzzuk és összekeverjük a kukoricaliszttel, sóval, cayenne borssal, fokhagyma granulátummal, őrölt feketeborssal és sütőporral. Az előre besózott csirkerészeket először a tempurába, majd a morzsába meghempergetjük és végül a 160 fokos, forró olajban aranybarnára sütjük, kivesszük és lecsepegtetjük.
A ranch szószhoz először az írót készítjük el. Ehhez a tejjel elkeverjük a citromlevet és néhány percet állni hagyjuk. Az elkészült íróhoz adjuk a majonézt, a felaprított petrezselymet, snidlinget, fokhagyma granulátumot, mustárt, végül sózzuk, borsozzuk és alaposan elkeverjük. A csirkeszárnyakkal, sültkrumplival és sörrel tálaljuk.