A gyorséttermek előnyei, hátrányai

Harap6

Harap6

Finomat gyorsan és egyszerűen

2017. május 10. - Harap6

Ma elhoztuk nektek egyik kedvenc ételünk receptjét, ami alapján percek alatt elkészítheted ezt az ínyenc ételt.

Hortobágyi húsos palacsinta

hortobagyi-husos-palacsinta-2.jpg

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell vagy sertéscomb vagy borjúcomb
  • 1 db hagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2+2 ek olaj
  • 1 tk pirospaprika
  • 15 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 4 dl tej
  • 3+1 dl tejföl
  • 2 szál petrezselyem

Elkészítés:

  1. A húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, elnegyedeljük.
  2. A hagymát 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a húst, erős tűzön kissé megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (25-30 perc)
  3. A palacsintákhoz simára keverjük a lisztet a tojásokkal és 1 csipet sóval, apránként hozzáadjuk a tejet, végül a maradék 2 evőkanál olajat, lefedjük, és fél órát pihentetjük. A masszából 12 palacsintát sütünk, tányérral/fedővel letakarva melegen tartjuk.
  4. Kiszedjük a húst a levéből, apróra összevágjuk vagy megdaráljuk. A levében elkeverünk 3 dl tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk.            
  5. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő: 3. fokozat). A masszával megkenjük a palacsintákat, batyuszerűen felhajtjuk, összetekerjük, és tűzálló tálba sorakoztatjuk őket. Megöntözzük a maradék tejfölös-paprikás mártással, és a sütőben átforrósítjuk (10 perc). Meglocsoljuk a palacsinták tetejét a maradék tejföllel, és petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk.

 

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Kommentben várjuk a ti kedvenc ételeteket!:)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://harap6.blog.hu/api/trackback/id/tr3712496793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsóka Leveleki 2017.05.10. 19:29:48

Kicsit maceras elkesziteni, de en is nagyon szeretem. En kedvenc etelem a csirkepaprikas galuskaval. Most ennek is egy jo nagy adaggal.:)

Emma Kiss 2017.05.10. 19:55:44

tényleg nagyon finom ez az étel, készítettem már el! Jobb mint a gyorskaja

Kiss Kevin 2017.05.10. 21:22:37

Jól néz ki nagyon ez az étel! És a recept alapján tényleg nem tűnik nehéznek.
Az én kedvenc ételem egyébként a rántotthús sültkrumplival. :D

Pirák Judit 2017.05.22. 21:20:35

Nekem is ez a kedvenc ételem, és én elkészíteni is szeretem.Imádok palacsintát sütni.. Sokszor hortobágyi palacsintát készítek, amikor jönnek hozzánk vendégek.

Bazsi98 2017.05.22. 22:24:52

Egyszerűen imádom ezt a kaját én is. Bármikor és bármennyit meg tudok enni belőle. Barátnőm kimondottan jól készíti el, ahogyan senki más nem tudja.

Nusi97 2017.05.23. 11:15:12

@Bazsi98: ezt orommel hallom. Cserebe hetvegen elkeszitem neked, lasd kivel van dolgod

Bazsi98 2017.05.23. 20:24:17

@Nusi97: Már most alig várom, de azért a klasszikus nutellás palacsintát se felejtsük el! Nyammi...

Hollós Endre 2017.05.23. 21:16:07

Nekem a pirított csirkemáj a kedvenc ételem. Valaki nem tudja, hogy ez az étel elkészíthető-e csirkemájjal?

Boros Kitti 2017.05.30. 23:29:17

ilyet már csináltam!! nagyon szerették itthon :)
süti beállítások módosítása