A gyorséttermek előnyei, hátrányai

Harap6

Harap6

Gyorséttermek története

2017. április 18. - Harap6

A gyorséttermek abban térnek el az átlagos éttermektől,hogy a rendelés felvétele után pár perc alatt kiszolgálják a vendégeket. Ételeik általában gyorsfagyasztott alapanyagokból készülnek, néhány perces előkészítési folyamat után kerülnek a vendég elé.

Először az Amerikai Egyesült Államokban kezdett terjedni a gyorsétterem őrület, hot-dog és hamburger megjelenésével. 1921-ben nyílt meg az első gyorsétterem az USA-ban, White Castle néven.

Később elterjedtek a hamburger mellett a mexikói ételek és pizzák is.

A gyorséttermek kínálati palettája hasonló, hamburgerek, sült krumpli, különböző üdítők, fagylalt.Ezek mellett minden országban a saját nemzetre jellemző ízeket próbálják becsempészni a kínálatba.

A gyorséttermek fontos jellemzője, hogy elsősorban elvitelre készített termékeket árulnak, így a legtöbb helyen az embereknek ki sem kell szállnia az autóból, hogy megkapja a rendelést.

A bejegyzés trackback címe:

https://harap6.blog.hu/api/trackback/id/tr6212434501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boros Kitti 2017.05.07. 22:23:14

dejó!! köszi, ezeket eddig nem tudtam :)

Kürtös Bea 2017.05.08. 09:59:29

Nahát, ez egy nagyon érdekes cikk! Szuper a blog, csak így tovább! :)

Bálint Leveleki 2017.05.08. 17:29:32

Mindig is erdekelt honnan erednek a gyors kajak.Koszi a hasznos infokat!

Bazsi98 2017.05.23. 20:37:41

Én még mindig azt mondom, hogy éljen a nagyi főzte!
süti beállítások módosítása