Itt az egészséges gyorskaja, 15 perc alatt kész a diétás vacsora!
Imádod a gyrost, de sajnos a tésztája hizlal? Készítsd el otthon a paleo, csirkés változatot. Nem nagy ördöngösség és az egész család imádni fogja.
Gyros palacsinta:
3-4 csésze tapióka keményítő
4 ek kókusz liszt
¼ tk tengeri só
2 tojás, felverve
1 csésze zsíros kókusztej
2 ek avokadó olaj (vagy olíva olaj), kettéosztva
Citromos csirke:
½ kg csirkemell
1 citrom leve
1 ek extra szűz olíva olaj
2 gerezd fokhagyma, aprítva
2 tk szárított oregano
½ tk aprított petrezselyem
tengeri só
őrölt fekete bors
Citromos csirke:
½ kg csirkemell
1 citrom leve
1 ek extra szűz olíva olaj
2 gerezd fokhagyma, aprítva
2 tk szárított oregano
½ tk aprított petrezselyem
tengeri só
őrölt fekete bors
Gyros palacsinta:
1. Egy közepes tálban keverd össze a tapióka lisztet, a kókuszlisztet és a sót.
2. Egy kisebb tálban elegyítsd a tojást, tejet és 1 ek olajat.
3. Kombináld a folyékony és a száraz összetevőket, míg tökéletesen el nem keverednek.
4. Közepes lángon hevíts fel egy palacsintasütőt, és önts egy kicsit bele a maradék olajból.
5. Merj ki a forró olajra ¼ csészényi palacsinta tészta folyadékot. Körbeforgatva vagy egy kanál hátával terítsd szét, ha a palacsintát vékonyabban szereted.
6. Süsd világos barnára (2-3 perc).
7. Fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd világos barnára (egy perc)
8. Tedd a tortillákat sütőpapírral fedett sütőlapon a meleg sütőbe, hogy ki ne hűljenek.
Citromos csirke:
1. Pácold be a csirkét a fűszerekkel, citrommal, majd egy letakart
2. Forrósíts fel egy serpenyőt, és önts bele az olajat.
3. Süsd a csirkét 3-4 percig, majd megfordítva a másik oldalát is 3-4 percig. Jól süljön át.
Tipp:
Tzazikivel tálalva a legfinomabb.